blue ocean seafood
  • nieuws
  • gerookte heilbot gerookte zalm gerookte haring gerookte sprot gerookte makreel gerookte zeepaling maatjes diepvries exclusieve producten
  • geschiedenis rookproces investeringen streekproduct
  • Contact
blue ocean seafood
  • nieuws/
  • Assortiment/
    • gerookte heilbot
    • gerookte zalm
    • gerookte haring
    • gerookte sprot
    • gerookte makreel
    • gerookte zeepaling
    • maatjes
    • diepvries
    • exclusieve producten
  • Info/
    • geschiedenis
    • rookproces
    • investeringen
    • streekproduct
  • Contact/
DSC_0005.JPG
blue ocean seafood

gerookte heilbot

blue ocean seafood
  • nieuws/
  • Assortiment/
    • gerookte heilbot
    • gerookte zalm
    • gerookte haring
    • gerookte sprot
    • gerookte makreel
    • gerookte zeepaling
    • maatjes
    • diepvries
    • exclusieve producten
  • Info/
    • geschiedenis
    • rookproces
    • investeringen
    • streekproduct
  • Contact/

Voor het roken van onze heilbot maken we gebruik van Groenlandse heilbot.  De textuur van deze vetrijke vis is uitermate geschikt om koud te roken. In 2015 werd onze gerookte heilbot erkend als Vlaams streekproduct.

Biologie (Reinhardtius hippoglossoides)

Groenlandse heilbot is een platvis die op grote diepte leeft (200-2000 m), waar de vis zich voedt met kleinere vissoorten, schaaldieren en plankton. Door de lage watertemperatuur krijgt de heilbot zijn typisch vaste, maar malse en zachte textuur.

Duurzame vangst

Het vangstgebied situeert zich voornamelijk aan de Groenlandse fjorden, gelegen aan de westkust (FAO 21). In de zomer wordt er gevist vanuit kleine bootjes via langelijnvisserij. In de winter vriezen de fjorden dicht waardoor de inheemse bevolking met hondensleden over het ijs trekt. Na het boren van gaten bereiken ze het wateroppervlak en vissen ze opnieuw met haken en lijnen op heilbot. 

Roken

Door strikte leverancierskeuze gebruiken we enkel kwalitatief hoogwaardige heilbot. Dit is van groot belang om tot een eindproduct te komen die beantwoordt aan onze klanteneisen. Door het respecteren van de ambachtelijke procesparameters krijgt de heilbot zijn typische goudbruine kleur en zoutige toets.

 

  • nieuws/
  • Assortiment/
    • gerookte heilbot
    • gerookte zalm
    • gerookte haring
    • gerookte sprot
    • gerookte makreel
    • gerookte zeepaling
    • maatjes
    • diepvries
    • exclusieve producten
  • Info/
    • geschiedenis
    • rookproces
    • investeringen
    • streekproduct
  • Contact/

blue ocean seafood

Blue Ocean Seafood is on of the leading smokehouses in Belgium. Tradition, quality, consistancy and service is what got them where they are today.

meer info over streekproducten

meer info over streekproducten

NIEUWS

Featured
May 16, 2017
Witte & Zoete haring vandaag officieel erkend als 100% West-Vlaams!
May 16, 2017
May 16, 2017
Apr 3, 2017
IFS checks successful once again
Apr 3, 2017
Apr 3, 2017
Mar 19, 2017
Come have a "Brugse Zot" at our stand on IFE London!
Mar 19, 2017
Mar 19, 2017
Sep 13, 2016
STREEKPRODUCTENMARKT 2016
Sep 13, 2016
Sep 13, 2016
Aug 25, 2016
Derde editie streekproductenmarkt te Oostende
Aug 25, 2016
Aug 25, 2016
Apr 20, 2016
Maatjesseizoen 2016
Apr 20, 2016
Apr 20, 2016
Mar 4, 2016
Verwelkom onze nieuwe Mascotte
Mar 4, 2016
Mar 4, 2016
Feb 28, 2016
Seafood Expo
Feb 28, 2016
Feb 28, 2016
Feb 28, 2016
Witte & zoete haring erkend als streekproduct
Feb 28, 2016
Feb 28, 2016

PRIJSOFFERTE ONTVANGEN

Naam *

Danku!

We beantwoorden uw aanvraag zo spoedig mogelijk.

Copyright © |2016|BRUGSEVISROKERIJALLOONV|, All rights reserved.

contact
Brugse Visrokerij Alloo NV / Industriezone blauwe toren / Kolvestraat 36-38 / B-8000 Brugge / T +32 50/31.46.46 / info@blueocean-seafood.be

Privacypolicy