blue ocean seafood
  • nieuws
  • gerookte heilbot gerookte zalm gerookte haring gerookte sprot gerookte makreel gerookte zeepaling maatjes diepvries exclusieve producten
  • geschiedenis rookproces investeringen streekproduct
  • Contact
blue ocean seafood
  • nieuws/
  • Assortiment/
    • gerookte heilbot
    • gerookte zalm
    • gerookte haring
    • gerookte sprot
    • gerookte makreel
    • gerookte zeepaling
    • maatjes
    • diepvries
    • exclusieve producten
  • Info/
    • geschiedenis
    • rookproces
    • investeringen
    • streekproduct
  • Contact/
DSC_0134.JPG
blue ocean seafood

gerookte haring

blue ocean seafood
  • nieuws/
  • Assortiment/
    • gerookte heilbot
    • gerookte zalm
    • gerookte haring
    • gerookte sprot
    • gerookte makreel
    • gerookte zeepaling
    • maatjes
    • diepvries
    • exclusieve producten
  • Info/
    • geschiedenis
    • rookproces
    • investeringen
    • streekproduct
  • Contact/

Samen met de sprot is de gerookte haring het product waar alles mee begonnen is voor onze rokerij. Het is een vis die we op verschillende manieren drogen en roken. Op basis hiervan onderscheiden we de witte, zoete en gerookte haring. Deze laatste soort noemen we ook wel de bruine haring. 

Biologie (Clupea harengus)

haring schema.png

De haring is net als de sprot en de makreel een pelagische vissoort die voorkomt in grote scholen. Ze voeden zich onder andere met plankton, garnalen en kleinere vissen. Afhankelijk van het vetgehalte, het al dan niet bevatten van hom en kuit, de leeftijd en de grootte van de haring zijn er verschillende soorten haring (zie cyclus). Blue Ocean Seafood kiest ervoor om enkel dikke, volle haring te gebruiken die nog hom en kuit bevat. Deze worden in oktober en november vooral in Noorwegen opgevist en meteen diepgevroren. 

Roken

Na het pekelen wordt de haring op spitten gestoken en op een rookkar gehangen. Deze rookkar plaatsen we in de rookkast om in eerste instantie intensief te drogen. Eenmaal de haring voldoende droog is, spreken we van witte haring of bakharing. Deze benamingen zijn zeer logisch te verklaren: haring die nog een witte, zilverkleurige schijn heeft en die in de meeste gevallen nog gebakken wordt voor consumptie. Optioneel zal onze meesterroker deze witte haring nog licht roken. In dit geval spreken we van zoete of halfwitte haring, gekenmerkt door een lichtbruine kleur. Wanneer we de witte haring intensief gaan roken, krijgen we gerookte of bruine haring.  Opvallend voor deze laatste soort is zijn typische goudbruine kleur en zoutige smaak. 

STREEKPRODUCT.BE

Begin 2016 kregen de witte en zoete haring de erkenning van het label STREEKPRODUCT.BE. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  • nieuws/
  • Assortiment/
    • gerookte heilbot
    • gerookte zalm
    • gerookte haring
    • gerookte sprot
    • gerookte makreel
    • gerookte zeepaling
    • maatjes
    • diepvries
    • exclusieve producten
  • Info/
    • geschiedenis
    • rookproces
    • investeringen
    • streekproduct
  • Contact/

blue ocean seafood

Blue Ocean Seafood is on of the leading smokehouses in Belgium. Tradition, quality, consistancy and service is what got them where they are today.

meer info over streekproducten

meer info over streekproducten

NIEUWS

Featured
May 16, 2017
Witte & Zoete haring vandaag officieel erkend als 100% West-Vlaams!
May 16, 2017
May 16, 2017
Apr 3, 2017
IFS checks successful once again
Apr 3, 2017
Apr 3, 2017
Mar 19, 2017
Come have a "Brugse Zot" at our stand on IFE London!
Mar 19, 2017
Mar 19, 2017
Sep 13, 2016
STREEKPRODUCTENMARKT 2016
Sep 13, 2016
Sep 13, 2016
Aug 25, 2016
Derde editie streekproductenmarkt te Oostende
Aug 25, 2016
Aug 25, 2016
Apr 20, 2016
Maatjesseizoen 2016
Apr 20, 2016
Apr 20, 2016
Mar 4, 2016
Verwelkom onze nieuwe Mascotte
Mar 4, 2016
Mar 4, 2016
Feb 28, 2016
Seafood Expo
Feb 28, 2016
Feb 28, 2016
Feb 28, 2016
Witte & zoete haring erkend als streekproduct
Feb 28, 2016
Feb 28, 2016

PRIJSOFFERTE ONTVANGEN

Naam *

Danku!

We beantwoorden uw aanvraag zo spoedig mogelijk.

Copyright © |2016|BRUGSEVISROKERIJALLOONV|, All rights reserved.

contact
Brugse Visrokerij Alloo NV / Industriezone blauwe toren / Kolvestraat 36-38 / B-8000 Brugge / T +32 50/31.46.46 / info@blueocean-seafood.be

Privacypolicy